Tijela državne uprave, druga državna tijela, jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave i pravne osobe s javnim ovlastima dužne su provoditi savjetovanje s javnošću pri donošenju zakona i podzakonskih propisa, a pri donošenju općih akata odnosno drugih strateških ili planskih dokumenta kad se njima utječe na interese građana i pravnih osoba. Savjetovanje s javnošću mora trajati u pravilu 30 dana, a provodi se objavom nacrta propisa, općeg akta odnosno drugog dokumenta, s obrazloženjem razloga i ciljeva koji se žele postići donošenjem propisa, akta ili drugog dokumenta te pozivom javnosti da dostavi svoje prijedloge i mišljenja.

O provedenom savjetovanju tijela su dužna objaviti izvješće, a  planirana savjetovanja najaviti objavom  godišnjeg plana savjetovanja.

Građani mogu podnijeti predstavku Povjereniku za informiranje ako uoče nepravilnosti u provedbi savjetovanja ili izostanak savjetovanja za akte za koje su morala biti provedena.

29.1.2024.

Savjetovanje s javnošću: prijedlog Pravilnika o provedbi postupaka jednostavne nabave

Temeljem članka 11. Zakona o pravu na pristup informacijama (Narodne novine, broj 25/13, 85/15, 69/22) ravnatelj Osnovne škole Milke Trnine donosi Nacrt prijedloga Pravilnika o provedbi postupaka jednostavne nabave, prema tekstu u privitku.
Nacrt Pravilnika javno se objavljuje na web stranici OŠ Milke Trnine, radi savjetovanja sa zainteresiranom javnošću.
Rok za dostavu primjedbi i prijedloga na Nacrt Pravilnika je 30 dana od dana objave, odnosno do 28. veljače 2024. godine.
Primjedbe na Nacrt Pravilnika mogu se slati na email adresu: os-kriz-001@os-mtrnine-kriz.skole.hr

Skip to content